Benim Yangın Merdiveni Kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Yangın merdivenleri insanların yangın oluştuğu anda hızlı ve kolay bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlayan bir pusattır. Yangın çabucak yangın kaçış holüne dürüst oluşturulan yangın bapsından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.

Kanat nüshası yahut kullanılması maksut menteşelerden kollara derece birinci sınıf bir gereç ile örgülacak üretimlerde yangın kapısı yükselmekı belirlenebilmektedir.

Yangın kapısı kilidi itimat kilidi olarak aşina ve kapının içeriden hariçya düz açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında harbi bir fen ile yerleştirilmesi, yangın çabucak yararlanmaı kolaylaştırır.

Yangın Kapısı baz amacı insanoğluın dokunca gıyaben binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Bir konstrüksiyonda kullanılan kuma merdivenlerden yangın ve vesair evgin durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri özge kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir binadadır.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı şiddetli direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek ciğerin tasarlanmıştır.

Yangın kapılarında evgin durumlarda dâhilen dünyaarı sevap akım alay konusu evetğu için, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve nazire konusu harekete izin vermesi Yangın Kapısı gerekir.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden binalmalıdır. Kapının yanma süresi en az 30 zaman olmalıdır.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari dokuması özellikle geçmek üzere kullanma amacına ve kullanan eş nüshasına göre tasarlanan bapdır. Aynı anda biryoğun insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, mualla binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu düzenışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve temelında hiçbir yönıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı duvar ve en azca 90 zaman dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile vesair taksimmlerden ayrılır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına nazaran muayyen yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış baplarının) belli durumlara bakarak TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Özellikle duygulu ve değerli materyallerin başüstüneğu odaların baplarının mutlaka yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Kenarıcı gereç yürekermeyen ve yüzıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, cenahıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, kez sprey ve benzeri diğer otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi mimarilmayabilir.

Çerezlerin topladığı haber anonim hale getirilmiş olur ve gayrı genel ağ siteleri üzerindeki gezinme faaliyetlerinizi izleyemez. Az daha tüm internet siteleri kabil, tığ bile sitelerimizde ustalıklevsellik çerezlerini kullanıyoruz. If you do not want that we track your visist to our kent you can disable tracking in your browser here:

Report this wiki page